2011. december 11. vasárnaptól érvényes az új hivatalos vasúti menetrend.

A Gyermekvasút menetrendje csak kis mértékben változik a 2011/2012. menetrendi évben.
A menetrendben meghirdetett hagyományos személyszállító és nosztalgiavonatok menetrendje, azaz indulási és érkezési időpont adatai nem változnak.
A nyári menetrendi időszak március 15. csütörtöktől november 4. vasárnapig tart. Ebben az időszakban hétvégén és ünnepnapokon a vonatok a nyári hétvégi menetrend szerint, átlagosan 45 perces követéssel közlekednek.
A tanítási év utolsó három hetében, május 21. hétfőtől június 8. péntekig a vonatok hétköznap is a nyári hétvégi menetrend egy rövidített változata szerint, átlagosan 45 percenként közlekednek. Hétköznap a nosztalgiavonatok természetesen ebben az időszakban sem közlekednek.
A gőzvontatású nosztalgiavonatok hétvégén és ünnepnapokon előreláthatólag – a szükséges műszaki és forgalmi feltételek megléte esetén – szinte egész éven át közlekedni fognak. A részletek továbbra is itt, a Gyermekvasút honlapján, havonta előre meghirdetve lesznek olvashatók.

Nosztalgia motorvonatok 2012-ben

Az egyetlen számottevő változás a nosztalgia motorvonati szerelvény közlekedésében lesz. 2012-től kezdődően nem nyáron vasárnaponként, hanem a legforgalmasabb tavaszi és őszi hétvégéken állítjuk forgalomba.
A nosztalgia motorvonatok előreláthatólag március 15-én csütörtökön, április 7. szombattól június 17. vasárnapig hétvégén és ünnepnapokon, majd augusztus 18. szombattól november 4. vasárnapig hétvégén és ünnepnapokon közlekednek majd.