Rendezvények

FőoldalRendezvények
Rendezvények2020-01-15T13:59:45+01:00

RENDEZVÉNYEK:

Különféle rendezvényekkel színesítjük a kisvasutazást. Telente Mikulásvonatok közlekednek, több kocsink adventi díszbe öltözik, nyílt napot tartunk. Tavasszal és nyáron teljesítménytúrákat szervezünk, gyermeknapi programokkal készülünk. Ősszel halloweeni élmény részesei lehetnek az érdeklődők.

Gyermekvasút rendezvények
Évente ismétlődő rendezvények a Gyermekvasúton
Rendezvény Időpont Leírás
Nyílt nap a Gyermekvasúton Nyílt nap Széchenyihegyen január vége Családi program Széchenyihegyen, mely során a gyermekek megtekinthetik a kisvasutasok munkáját testközelből, maguk is kipróbálhatnak egy-két feladatot, felölthetik az egyenruhát, kipróbálhatják mozikocsinkat, megannyi változatos lehetőségen túl.
Gyermekvasutas Tanfolyam Gyermekvasutas Tanfolyam indul február első szombatja 4., 5., 6. osztályosok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a vasút világa és szeretnének csapatunk tagjaként megannyi szabadidős programon is részt venni. A tanfolyam végeztével a gyerekek a nyáron már szolgálatot teljesíthetnek. Részletek és jelentkezés IDE kattintva.
Tavaszi teljesítménytúra - Fotó: Sefcsik Gergely Nappali Teljesítménytúra március 15. A „Gyermekvasút nyomában” 20 km-es nappali teljesítménytúra a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület szervezésében. Indítás: reggel Széchenyihegy állomásról, cél Hűvösvölgyben (majd visszavonatozás).
Gyermekvasút napja A Gyermekvasút napja április második szombatja A Gyermekvasút születésnapja, egyben a Kárpát-medencei kisvasúti napok nyitórendezvénye. Évről évre változó, az évfordulókhoz és aktualitásokhoz köthető színes, egész délelőttös program.
Gyermeknap a Gyermekvasúton Gyereknap a Gyermekvasúton május utolsó vasárnapja Változatos gyermekprogramok, bemutatók, koncertek, modellkiállítás Hűvösvölgyben. Általában utazási kedvezmények gyermekeknek.
Múzeumok Éjszakája Múzeumok éjszakája június vége Éjszakai vonatközlekedés, kiállítások, vezetett éjszakai túra
Fotó: Gulyás Attila - Éjszakai teljesítménytúra a Gyermekvasúton Éjszakai Teljesítménytúra augusztus 19. A „Gyermekvasút nyomában” 20 km-es éjszakai teljesítménytúra a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület szervezésében. Indítás: este Hűvösvölgy állomásról, cél Széchenyihegyen (majd visszavonatozás).
Tüzijátéknéző vonat Tüzijátéknéző vonat augusztus 20. Tűzijátéknéző különvonat közlekedik, mely a Panoráma-ívben megáll, így a vonatból csodálható meg az augusztus 20-i budapesti tüzijáték. Részvételi jegyek kizárólag elővételben válthatók a készlet erejéig.
Nosztalgiaszolgálat Nosztalgianapok szeptember első két szombatja Ezeken a napokon már felnőtt, egykori úttörő- és gyermekvasutasok állnak szolgálatba gyermekeikkel, akik jelenlegi csapatunkat erősítik.
 Tanfolyammegnyitó Gyermekvasutas Tanfolyam indul október első szombatja 4., 5., 6. osztályosok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a vasút világa és szeretnének csapatunk tagjaként megannyi szabadidős programon is részt venni. A tanfolyam végeztével a gyerekek az újév elején már szolgálatot teljesíthetnek. Részletek és jelentkezés IDE kattintva.
Halloween expressz a Gyermekvasúton Halloween expressz november eleje Halloween Expressz az édesszájú apróságok csokoládé-édenébe indul, ahol sok finomság és számos ajándék vár a legügyesebbekre külsős partnerünk szervezésében. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal, és szellemekkel is találkozhatnak a gyerekek.
Mikulásvonat a Gyermekvasúton Mikulásnapok december eleje A Mikulás és segítői, a krampuszok birtokba veszik a Gyermekvasutat külsős partnerünk szervezésében, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.
Adventi kisvasutazás Karácsonyi kocsik Advent idején Karácsonyi díszbe öltözött kocsik is közlekednek vasutunkon, így hangulatosabbá téve az ünnepi kisvasutazást. Vonataink az ünnepek ideje alatt is mindennap közlekednek, azonban december 24-én csak délelőtt, január elsején egy órával később indul az első vonat.

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!

RÉSZLETEK