2024. október 19-én a budapesti Gyermekvasút játékos családi nappal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a hűvösvölgyi végállomáson.

Ezen az őszi hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, mivel más interaktív programok is fogadják az érdeklődőket: szombaton 10-16 óráig családi napot tartunk Hűvösvölgyben. Az állomás melletti fogadóparkban lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, kutyás bemutató, óriás társas, óriás kirakó és vásári játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést vagy az alkotóházat is. Érdemes kipróbálni a kezes-lábas játszóházat, ahol minden játékot pedállal, mintegy biciklit kell meghajtani. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút és fenntartható terepasztal várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig. A színpadon fellép a Majorka Színház és a Mesélő bőrönd társulat. Kitelepül a Törökbálinti Hegyőrség is. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak. A hűvösvölgyi programok díjmentesek.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok. A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A hűvösvölgyi családi programok mellett érdemes sétát tenni az őszi erdőben, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók. Hűvösvölgy, Szépjuhászné és Széchenyihegy állomáson a kisvasútra jegyet vásárolni akár OTP SZÉP kártyával is lehet.

Családi nap 2024 október 19., Budapest